Medence építés

Tökéletes medence – Elképzeléseid szerint

Egy medence projekt megtervezése és döntések hozása nehéz, mi leegyszerűsíttettük neked, hogy a lehető leggördülékenyebb élményed legyen medencéd tervezésénél és az építkezésnél. Ezen az oldalon megtudhatsz mindent, ami kell ahhoz, hogy eldöntsd milyen medence illik hozzád, mind kinézetre, funkcióra és költségedre nézve. Beszélünk még a pontos folyamatról, a tervezésről és az építkezéstől.

Épített medencék

Elegáns medence egy modern ház udvarában

Épített medencék előnyei:

Az épített medencék legnagyobb előnye, hogy 100%-ig egyedi kinézetben, formában és funkciókban kivitelezhetőek. Legyen akármilyen egyedi és merész elképzelésed, az épített medencékkel megoldható. Ezek a medencék a legstrapabíróbbak is egyben. Élettartamuk akár 20+ év is lehet, így tényleg azt kapod amiért fizettél

Élményelemeinkkel és más gépészeti eszközökkel teljesen személyre szabhatod a medencéd élményét. Vízesések, masszázs elemek és fűtés rendszerekkel kihozhatod a maximum élményt a kerti oázisodból. Egy tisztitó rendszer kialakításával minimalizálhatod a karbantartó munkákat, így az egyetlen teendőd medencéddel, az élvezése lehet. 

Épített medencék típusai:

Feszített víztükrű medencék: Ezek a fajta medencék egyedi és elegáns dizájn-t biztosítanak medencédnek. Karakterisztikájuk, hogy a víz felszíne egyvonalban van a talajjal, ezáltal egy valódi tengerparti élményt adnak a használóknak. Kialakításuk miatt sokkal kényelmesebb, szórakoztatóbb és vidámabb módon lehet használni őket. 

Süllyesztett víztükrű medence: Költséghatékonyabb megoldás a süllyesztett víztükrű medence. Ennél a típusnál a víztükör lejjebb van, mint a talaj. Egyszerűbb építési folyamat és gépészet miatt lényegesen pénztárca-barátibb. Hatalmas előnye a medencének a rendkívül egyszerűen karbantartható.  

Image

Medenceépítés folyamata

Fóliás megoldás:

A fólia sok színben elérhető, előnye, hogy gyorsan kivitelezhető és 40%-kal olcsóbb, mint a csempe. Emellett könnyen takarítható és rendkívül kellemes érzetet ad.

 

Földmunka: A tervezés és megegyezés után gépekkel kialakítjuk a medence helyét.

Kőműves munkák és gépészet: A földmunka elvégzése után a vasalt monolit fenéklemezt állítjuk elő, majd erre építjük a szükséges összekötő anyagokkal a triplán vasalt polisztirol speciálisan speciálisan medence falazásához tervezett ”big block” falazó elemekkel.

Ezen munkafázis közben beépítjük azokat a vízgépészeti elemeket, amik később a medence vízcirkulációjához szükségesek.

A munkákkal egy időben elkészítjük a gépészeti berendezések fogadására szolgáló vízgépészeti aknát, szintén vasalt-beton szerkezeti kivitelben.

A kész medenceszerkezetre belülről vízzáró adalékokkal kevert simító réteget viszünk fel. Ezzel a munkafázissal érjük el, mint a fenék, valamint a falak tökéletes simaságát- vízzáróságát.

Fóliázás: A fóliázás 1,5 – 2.0 mm. vastag UV. stabilizált, lágy ALKORPLAN PVC. medencefóliával történik, a fenéklemez alatt hőszigeteléssel, lépcsők burkolása 1,5 – 2.0 mm. vastag csúszásmentes fóliával.

 

Átadás és feltöltés: Ha kész van minden, nincs más hátra, mint a medence használata.

 

Kattints a linkre és tervezd meg álmaid medencéjét!

Mozaik csempés változat:

Ha a legkifinomultabb, és elegánsabb megjelenést szeretnéd medencédnek, akkor a csempét ajánljuk. Lélegzetelállító kinézete mellett ez adja a leghosszabb élettartamot medencédnek.

 

Földmunka: Mint a fóliás típusnál itt is gépekkel kialakítjuk a medence helyét.


Kőműves munkák és Gépészet: A földmunka elvégzése után a vasalt monolit fenéklemezt állítjuk elő, majd erre építjük a szükséges összekötő anyagokkal a duplán vasalt-zsaluzott monolit vasbeton tartószerkezeti falakat.

A fenéklemez és a függőleges falak találkozásánál munkahézagszalagot helyezünk el, majd erre kerül bepumpálva, vibrálva a vízzáró adalékokkal készült nagy szilárdságú beton.

A zsaluzás munkafázisa közben beépítjük azokat a vízgépészeti elemeket, amik később a medence víz cirkulációjához szükségesek.

A munkákkal egy időben elkészítjük a gépészeti berendezések fogadására szolgáló vízgépészeti aknát, szintén vasalt-beton szerkezeti kivitelben.

A kész medenceszerkezetre belülről rétegrendeket betartva, vízzáró adalékokkal kevert simító réteget viszünk fel.

Ezzel a munkafázissal érjük el mint a fenék, valamint a falak tökéletes simaságát, vízzáróságát.

Csempézés: Itt érjük el a medence végleges kinézetét. A technológia idők betartása mellett készül el a medencetest díszítő burkolása, fugázása.

 

Átadás és feltöltés: Ha kész van minden, nincs más hátra, mint élvezni új medencédet.

Medence fedések

Medencefedés előnyei:

A medencefedések használata megnöveli a medence élettartamát. Használatával elkerülhető a falevelek, por vagy más szennyeződések bekerülése a vízbe. A víz hőmérsékletét egész évben kellemes hőmérsékleten tartja, hogy egész évben élvezhesd medencédet. Alacsony, közepes és magas kivitelezésben is elérhetők.

Image

Medence gépészet

Élményelemek: Hozd ki a legtöbbet a medencédből és alakíts ki egy valódi wellness-t saját otthonodban. Relaxálj, szórakozz és építs maradandó élményeket masszázs elemeinkkel, szökőkutjainkkal vagy más igényeidhez illő megoldásainkkal.

Automatizáció: A medence automatikus tisztításának lényege, hogy nem kell takarítással, porszívózással és vegyszerezéssel törődnünk. Legfontosabb része a robotporszívó, amely teljesen automatikusan kitisztítja a medencét. További lehetőségek például a vegyszer adagolók, fertőtlenítők és keringetők.

Fűtés: Egy medence fűtő rendszer beszerelésével egész évben élvezheted medencédet. Többféle megoldás létezik, például hőszivattyús, inverteres, elektromos, stb. Hogy megtudd melyik illik medencédhez, igényeidhez kérd ingyenes konzultációnkat.

Image
Image

Kérj árajánlatot és ingyenes konzultációt mielőtt kifutunk a szabad helyekből!